Na
stronach mojej nowej książki Cooking Light Dinnertime Survival Guide
opisuję sztuczki, które pomagają mi zaoszczędzić czas, pieniądze i zdrowy rozsądek. Nazywam je "Crazy Tricks That Actually Work". Dzielę się kilkoma z nich na moim blogu.Zdarzało mi się mówić, że mogłabym być wegetarianką, gdyby nie bekon. (Moje dzieci odziedziczyły moje skłonności.) Mimo to, bekon jest przysmakiem w naszym domu i albo kupuję go na targu rolniczym, albo kupuję bekon Applegate, który pochodzi od zwierząt hodowanych w warunkach humanitarnych i nie otrzymujących antybiotyków.
Choć uwielbiam bekon, nie przepadam za bałaganem, jaki robi, gdy tłuszcz z bekonu oblepia moją kuchenkę, blat i niezmiennie moje gołe ręce (ała). Dlatego właśnie uwielbiam tę metodę. Po prostu włóż go do piekarnika, ustaw minutnik i zapomnij o nim na 15 minut. Oto jak:
Rozgrzej swój piekarnik do 425 stopni. Wyłóż blachę do pieczenia folią, składając folię do góry i na krawędzie patelni.
Aktualizacja: Słyszałam od kilku czytelników, że jeszcze lepiej jest włożyć patelnię z bekonem do piekarnika, gdy ten jeszcze się nagrzewa (zamiast czekać, aż piekarnik osiągnie 425 stopni), więc tak właśnie teraz robię!
Połóż paski bekonu na folii.
Piec przez 15-20 minut, aż do uzyskania pożądanej miękkości (cieńsze paski będą potrzebowały mniej czasu, grubsze dłużej).
Ciesz się boczkową dobrocią.
Ujawnienie: Cieszę się, że mogę współpracować z Applegate w tym roku jako członek ich Rady Doradczej, ponieważ jest to marka, którą kupuję i szanuję. Otrzymuję wynagrodzenie za mój czas. Wszystkie wyrażone opinie są moje własne.
Ten post zawiera linki afiliacyjne. Jeśli kupisz produkt za pośrednictwem tych linków, Twój koszt będzie taki sam, ale otrzymam niewielką prowizję, aby pomóc w kosztach operacyjnych tego bloga. Zamieszczam tylko linki do produktów, których osobiście używam i które uwielbiam. Dziękuję za wsparcie!
0 Komentarze